Social Networks
Zonbescherming (SPF) – NG Huid & PMU Specialist :: Dronten
16838
post-template-default,single,single-post,postid-16838,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Zonbescherming (SPF)

Zonbescherming

De SPF-waarde van een zonnebrandmiddel geeft aan hoe goed je huid wordt beschermd tegen UVB stralen. Uit studies is gebleken dat de mate van UVB-bescherming niet veel hoger wordt naarmate de SPF-waarde stijgt.

  • SPF 15 blokkeert 93.3% van de UVB stralen en laat 6.7% door
  • SPF 30 blokkeert 96.7% van de UVB stralen en laat 3.3% door
  • SPF 50(+) blokkeert 98% van de UVB stralen en laat 2.0% door

In theorie verschilt de beschermingsgraad van SPF 30 dus niet veel van die van SPF 50, mits aan de bekende smeervoorschriften wordt voldaan. In de praktijk smeren mensen helaas niet altijd volgens de regels en wordt de theoretische beschermingsgraad van respectievelijk 96.7% en 98% niet gehaald. Je kunt dus een SPF 30 gebruiken iplv een SPF 50 maar houd je je dan wel goed aan de volgende smeervoorschriften:

  1. Breng het middel zo’n 30 minuten aan voordat je de zon ingaat
  2. Breng het middel ruim en egaal aan op de huid
  3. Smeer om de 2 uur je huid nogmaals in

Wij werken met IMAGE SKIN CARE en zijn echt fan van hun creme’s met hoge bescherming. De PREVENTION+ lijn is een evolutie in dagcrèmes voor dagelijks gebruik met UVA/UVB zonbescherming, geschikt voor ieder huidtype.

Wilt u informatie over de producten? Vraag gerust om een advies dit is kosteloos en vrijblijvend.

Om op de hoogte te blijven volg je ons op onze social media kanalen.× Hoe kan ik je helpen?